ISTINSKI GLOBALNI, PONOSNO SKANDINAVSKI

Naša osnovna snaga potiče od naših ljudi.

Volvo je počeo da pravi automobile 1927. godine u Geteborgu i od tada smo stalno napredovali stvarajući pritom inovacije koje su promijenile svijet. 

Mi smo takođe i globalni brend sa proizvodnim postrojenjima u Švedskoj, Belgiji i Kini.

Volvo Car Grupa proizvodi asortiman premijum vozila koji obuhvata limuzine, karavane, sportske karavane, terenska vozila i SUV automobile. 

Volvo Car Grupa (Volvo Cars) je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) iz Kine.

Volvo Cars i Volvo Grupa

Volvo naziv potiče još iz davne 1915. godine, od proizvođača kugličnih ležajeva SKF. 1927. godine osnovana je Volvo Grupa za proizvodnju vozila u Geteborgu. 


Još od 1999. godine Volvo Car Corporation više nije dio Volvo Grupe, ali Volvo Cars i Volvo Grupa još uvijek imaju isto ime brenda. Nova kompanija u zajedničkom vlasništvu, Volvo Trademark Holding AB, osnovana je 1999. godine sa ciljem da riješi pitanja u vezi sa brendom za obije kompanije.


Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding iz Kine. Volvo Grupa je javno preduzeće sa sjedištem u Geteborgu, u Švedskoj, čije akcije su kotirane na OMX Nordic Exchange-u u Stokholmu.


Volvo Cars i Volvo grupa su posebni privredni subjekti, ali sarađuju na polju istraživanja i razvoja, kao i u investicijama vezanim za brend, kao što je na primjer Volvo Ocean Race.

Upravni odbor i tim izvršnih rukovodilaca

Ponosni smo na kvalitet i količinu znanja koju posjeduju naš menadžment i odbori. Zajedno, oni imaju vijekove iskustva.

UPRAVNI ODBOR

TIM IZVRŠNIH RUKOVODILACA

Odgovorno poslovanje

Naš sveobuhvatni Kodeks ponašanja zasnovan je na postojećim politikama i predstavlja naš način da obezbijedimo etično i usaglašeno poslovanje. Kodeks se primjenjuje na sve u kompaniji Volvo Cars, kao i na konsultante i angažovane agencije koje rade po nalozima kompanije Volvo Cars. Takođe očekujemo da se svi naši poslovni kontakti i poslovni partneri rukovode načelima koja su ista ili slična načelima koje propisuje Kodeks ponašanja. To je važan dio naše posvećenosti Održivosti.

Naš Kodeks ponašanja, april 2015

NAŠ KODEKS PONAŠANJA ZA POSLOVNE PARTNERE, NOVEMBAR 2016

Naša vizija i misija

Naša vizija je da budemo najnapredniji i najpoželjniji brend premijum automobila. Vjerujemo da će pokretač našeg globalnog uspjeha biti u našoj želji da život ljudima učinimo manje komplikovanim, povećavajući pritom našu posvećenost bezbjednosti, kvalitetu i životnoj sredini.

Izvještaji o održivosti

Izvještaje o ekološkim, zdravstvenim i bezbjednosnim aspektima svojih proizvoda i proizvodnje objavljujemo još od 2000. godine, prije nego što je to zvanično postalo obavezno od 2003. godine. Istražite naš posljednji Izvještaj o održivosti koji je pripreman u skladu sa međunarodnim smjernicama za izvještavanje Globalne inicijative za izveštavanje (GRI).
Sustainability Report

Finansijski izvještaji

Svoje finansijske rezultate transparentno objavljujemo svim spoljnim zainteresovanim stranama. Najnovije informacije o ukupnom tržišnom rezultatu kompanije Volvo Cars možete vidjeti u  dijelu sa finansijskim izvještajima.

Naš svijet

"Recite nam"

Svi koji rade u ili za kompaniju Volvo Cars treba slobodno da postavljaju pitanja ili izražavaju zabrinutost o etičkim pitanjima ili slučajevima neusklađenosti poslovanja. Mi podržavamo kulturu otvorenosti, integriteta i pouzdanosti. Ukoliko želite da prijavite kršenje našeg Kodeksa ponašanja, možete da podnesete izvještaj.

RECITE NAM